COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 27.6.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 435 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 71 лица, од којих је 18 млађе, 43 средње и 10 старије животне доби. Ради се о 37 лица мушког и 34 женског пола.


Према мјесту пребивалишта, десеторо лица је из Приједора, осморо из Бањалуке, по седморо из Котор Вароша и Зворника, по петоро из Челинца и Рогатице, по четворо из Берковића и Требиња, троје из Милића, по двоје из Билеће, Добоја, Лакташа, Угљевика и Пала, те по једно из Бијељине, Градишке, Љубиња, Мркоњић Града, Новог Горажда, Сокоца, Теслића и Власенице.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу, старије животне доби из Костајнице, са више удружених обољења. До сада је у Републици Српској потврђен 2161 случај вируса корона, а преминулo је 122 лица код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 1307 лица, а на “SARS-CoV-2” тестирано је 36102.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 113, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 42, а у општим болницама 71.

Број лица код којих је тест “SARS-CoV-2” позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 177.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 2209 лица, а надзор је завршен код 36642. 

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/

Подијели
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •