COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 18.6.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници Фоча извршено је тестирање 299 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 25 лица, од којих је седморо млађе, четрнаесторо средње и четворо старије животне доби. Ради се о 12 мушкараца и 13 жена.


Према мјесту пребивалишта, седморо лица је из Бањалуке, четворо из Добоја, по троје из Костајнице и Модриче, по двоје из Оштре Луке и Теслића, те по једно из Приједора, Градишке, Зворника и Дервенте. Највећи број новообољелих су контакти позитивних лица на мјестима локалне трансмисије вируса и породични контакти.

До сада је у Републици Српској потврђено 1749 случајева вируса корона, а преминулo је 119 лица код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 1212 лица. На “SARS-CoV-2” тестирано је 32997 лицa.

Укупан број хоспитализованих лица у Републици Српској је 87, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 32, а у општим болницама 55. Број лица код којих је тест “SARS-CoV-2” позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 123.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 1487 лицa, а надзор је завршен код 35592. 

Опширније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/