COVID-19: Епидемиолошка ситуација у Републици Српској и свијету 8.6.2020. године у 9.00 часова

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске и Универзитетском клиничком центру Републике Српске извршено је тестирање 245 лабораторијских узорака, а вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код осам лица, од којих је петоро млађе, двоје средње и једно старије животне доби. Ради се о 5 жена и 3 мушкарца. Према мјесту пребивалишта по двоје је из Бањалуке, Котор Вароши и Добоја, те по једно лице из Новог Града и Модриче.


До сада је у Републици Српској потврђено 1524 случајa вируса корона, а преминулo је 117 лица код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од вируса корона, до сада се опоравило 1057 лица, а на “SARS-CoV-2” тестирано је 30356. Укупан број хоспитализованих лица је 69, у Универзитетско клиничком центру (УКЦ) Републике Српске 23, а у општим болницама 46.

На Одјељењу COVID-19 УКЦ-а Републике Српске хоспитализовано је 17 пацијената са тежом и средње тешком клиничком сликом, а у изолацији је пет пацијената. 

Број лица код којих је тест “SARS-CoV-2” позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 70.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 982 лицa, а надзор је завршен код 34964. 

Детаљније прочитајте овдје.

Више информација о корона вирусу и препорукама можете да пронађете на сајту ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске https://www.phi.rs.ba/