Показна вјежба Републичке управе цивилне заштите Републике Српске у Градишци

У периоду од 2. до 4. јуна 2020. године, припадници Републичке управе Цивилне заштите Републике Српске одржали су на ријеци Сави у Градишци показну вјежбу деминирања, која је дио дообуке за рад у деминерским тимовима коју Управа организује прије почетка сваке деминерске сезоне.

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, Милан Новитовић, рекао је да су рониоци, који су дио деминерског тима, извршили показну вјежбу лоцирања и вађења неексплодираног убојитог средства заосталог из рата из ријеке Саве.

Он је истакао да је деминерски тим оспособљен и опремљен за овакве задатке што је потврђено и акредитацијом Републичке управе цивилне заштите.

“Републичка управа је прошла поступак акредитовања за деминирање 27. маја и од 8. јуна у пуном капацитету излазимо на терен на цијелом простору Српске са свим тимовима за класично хуманитарно деминирање и уклањање неексплодираних убојитих средстава”, рекао је Новитовић.

Показна вјежба у Градишци одржана је у сарадњи са полицијом, припадницима Одсјека цивилне заштите Града Градишка и радио-аматерима из Приједора.