Републичка управа цивилне заштите Републике Српске члан Међународне организације за РХБН заштиту

У циљу унапређења укупног стања у области заштите и спасавања, Републичка управа цивилне заштите Републике Српске већ дужи временски период предузима све неопходне активности за активирање пројеката, мобилише и унапређује све ресурсе и изналази могућности за подизање грађанске свијести, активнијег учешћа свих актера система заштите и спасавања, боље комуникације, координације, информисања и отпорности друштва у цјелини.
Као резултат активног рада, остварили смо самостално и независно чланство у Међународној организацији “CBRN Society” са сједиштем у Холандији. “CBRN Society” је међународна, непрофитна и стручна организација из области хемијске, биолошке, радиолошке и нуклеарне заштите чија је мисија да служи као језгро глобалне РХБН мреже/заједнице, унапређењем и размјеном знања и искуства, промовисањем иновација, обуком и изградњом партнерских односа заинтересованих страна у циљу јачања отпорности на хемијске, биолошке, радиолошке и нуклеарне пријетње.

Од 8. маја 2020. године лого Републичке управе цивилне заштите Републике Српске се налази на званичној страници ове организације у својству сталног партнера.