Обилазак карантинских кампова

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске и начелник Републичког штаба за ванредне ситуације, Милан Новитовић, редовно обилази постављене карантинске кампове, контактира и сарађује са локалним заједницама у пограничним дијеловима Републике Српске и њиховим кризним штабовима како би се остварили и одржали оптимални услови функционисања карантинских кампова.

Јуче је посјетио карантин у Вардишту код Вишеграда, којег су поставили припадници Оружаних снага БиХ, те оцијенио добром сарадњу ове локалне заједнице и Републичке управе цивилне заштите. Нагласио је да се све мјере спроводе у интересу здравља грађана и да се, штитећи себе и суграђане, даје најбољи одговор на епидемију која је задесила просторе Републике Српске.

Републичка управа цивилне заштите, заједно са локалним заједницама граничних области планира, предлаже и даје савјете за подизање карантинских кампова, а све у циљу спречавања и заустављања ширења корона вируса, како би Република Српска имала што бољи одговор на епидемију.

Новитовић је јуче посјетио и Требиње и дао је пуну подршку активностима које проводи градски штаб за ванредне ситуације као и остали органи и службе града Требиња који су предложили локалитет извиђачког дома у Тулима за карантин. На локалитету, поред зиданог објекта, има могућност постављања контејнера или шатора и послужио би као прихватилиште за све граничне прелазе у окружењу и за лица којима се изрекне мјера карантинске изолације на магистралним путевима од стране припадника МУП-а и здравствених инспектора.