Пожар у општини Србац

Вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, Милан Новитовић, данас је посјетио општину Србац и одржао радни састанак са замјеником начелника општине, начелником Одјељења за општу управу, начелником за привредне и друштвене дјелатности, командантом Територијалне ватрогасне јединице и шефом Одсјека цивилне заштите у циљу сагледавања ситуације на терену и дефинисања будућих корака на санирању штете и пружању помоћи.

Наиме, Републичкој управи цивилне заштите за помоћ се обратила општина Србац за санацију штете од пожара до којег је дошло 4. 3. 2020. године око 18.30 часова на кровној конструкцији једноспратне зграде површине око 350 квадратних метара, са осам стамбених јединица при чему је изгорјела комплетна кровна конструкција и оштећена су четири стана док су четири стана у приземљу натопљена водом приликом гашења пожара. У акцији гашења је учествовало 6 возила, 12 ватрогасаца и једна платформа Електродистрибуције Србац а пожар је угашен око 22.00 часа. Није било страдалих и повријеђених.

Обзиром да у складу са чланом 154. тачка г) Закона о заштити и спасавању у ванредним ситуацијама („Службени гласник Републике Српске 121/12 и 46/17), Република Српска, у складу са могућностима, финансира пружање материјалне помоћи ради уклањања посљедица елементарних непогода и друге несреће, одлучено је да Републичка управа цивилне заштите, као орган Владе Републике Српске који се бави пословима заштите и спасавања пружи помоћ општини Србац у санацији дијела штете од пожара.