У Сарајеву одржана конференција “Припрема БиХ за механизам цивилне заштите ЕУ”

Дана 12. 12. 2019. године у Сарајеву је одржана Конференција на тему „Припрема Босне и Херцеговине за Механизам цивилне заштите Европске уније“ у оквиру пројекта “ЕУ за бољу цивилну заштиту”
 Конференцију су организовали Министарство унутрашњих послова Хрватске у сарадњи са Асоцијацијом за управљање ризицима – АЗУР а присуствовали су представници Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, Федералне управе цивилне заштите Ф БиХ и Одсијека за јавну безбједност Брчко дистрикта, Делегације европске уније у БиХ као и  представници јединица локалне самоуправе које учествују у пројекту, стручних и академских заједница и приватних компанија.
Презентоване су пројектне активности у  у протеклих 10 мјесеци као и наредни кораци у имплементацији овог пројекта. Присутне је, поред представника Министарства унутрашљих посова Хрватске, Министарства безбједности БиХ и истакнутих експерата и чланова академске заједнице, поздравио и вршилац дужности директора Републичке управе цивилне заштите Републике Српске. Господин Новитовић је истакао важност регионалне сарадње када се ради о области заштите и спасавања и значај овога и сличних пројеката за развој система заштите и спасавања у Републици Српској и БиХ.