U Sarajevu održana konferencija “Priprema BiH za mehanizam civilne zaštite EU”

Dana 12. 12. 2019. godine u Sarajevu je održana Konferencija na temu „Priprema Bosne i Hercegovine za Mehanizam civilne zaštite Evropske unije“ u okviru projekta “EU za bolju civilnu zaštitu”
 Konferenciju su organizovali Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske u saradnji sa Asocijacijom za upravljanje rizicima – AZUR a prisustvovali su predstavnici Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, Federalne uprave civilne zaštite F BiH i Odsijeka za javnu bezbjednost Brčko distrikta, Delegacije evropske unije u BiH kao i  predstavnici jedinica lokalne samouprave koje učestvuju u projektu, stručnih i akademskih zajednica i privatnih kompanija.
Prezentovane su projektne aktivnosti u  u proteklih 10 mjeseci kao i naredni koraci u implementaciji ovog projekta. Prisutne je, pored predstavnika Ministarstva unutrašljih posova Hrvatske, Ministarstva bezbjednosti BiH i istaknutih eksperata i članova akademske zajednice, pozdravio i vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske. Gospodin Novitović je istakao važnost regionalne saradnje kada se radi o oblasti zaštite i spasavanja i značaj ovoga i sličnih projekata za razvoj sistema zaštite i spasavanja u Republici Srpskoj i BiH.