Радионица у Скопљу

У оквиру пројекта „Изградња капацитета за смањење ризика од катастрофа које је засновано на екосистему и одрживом управљању шумама ЕCO – DRR“ у Скопљу је од 29. октобра до 1. новембра одржана регионална радионица на тему упознавања учесника са пројектом ЕCO – DRR који се имплементира у Сјеверној Македонији.  То је приступ гдје управљање ризиком од катастрофе садржи алате за управљање екосистемом  који чине језгро овог модула и који уводи иновативнији и системски приступ одрживом управљању ризиком.

Управљање екосистемом не пружа само прилику за јачање природне инфраструктуре и отпорност људи на утицаје опасности  већ ствара и низ социјалних, економских и других користи за животну средину, чиме се опет смањује ризик од катастрофа.

У оквиру овог пројекта, организована је и теренска посјета мјесту Радовиш, гдје се у горњем току истоимене рјечице  изводе инфраструктурне активности.

Радионици су, поред представника Републичке управе цивилне заштите  Републике Српске и Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, учествовали и представници из земаља региона.